ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ! ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ & ΤΟΥ «ΙΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΤΗΣ Β΄ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

31/5/2018

Σας παρακαλούμε πολύ,απαντήστε στις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ με  ΝΑΙ – ΟΧΙ στην παρακάτω φόρμα,συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό σας, και πατώντας ΥΠΟΒΟΛΗ.

Επίσης, σας ενημερώνουμε και σας παρακαλούμε και εσάς με την σειρά σας. να ενημερώσετε, τους ηλικιωμένους του περιβάλλοντος σας.( που δεν γνωρίζουν από υπολογιστές,)ότι θα μπορούν να υπογράφουν χειρόγραφα,σε συγκεκριμένες φόρμες συλλογής υπογραφών, που θα διατίθενται σε καφενεία,φαρμακεία,φούρνους,super market.εκκλησίες κ.λ & στα γύρω χωριά του δήμου μας…

Σημείωση: ΠΡΟΣΟΧΗ Υπογράφουμε μόνο μια φορά,είτε ηλεκτρονικά είτε χειρόγραφα.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία  ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ  & τις 20/6/18

Αγαπητοί  συνδημότες & συνδημότισσες , από τον ιστότοπό μας, το astros-kynourianews.gr, σας είχαμε ανακοινώσει στις 12/3/18  με ανάρτησή μας,για την μελλοντική  διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,την παρέμβασή μας στο ΥΠΠΟΑ (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού),σχετικά με το οριστικό άνοιγμα του  Αρχαιολογικού   Μουσείου του  Άστρους, καθώς & του “Iερού Χώρου “ της
Β’  Εθνοσυνέλευσης   των  Ελλήνων.
 

Δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα το επίσημο πρόγραμμα από την αρχαιολογική υπηρεσία, για τις  ημέρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού   Μουσείου  Άστρους, για συγκεκριμένες ημέρες,( μια φορά τον μήνα για τους καλοκαιρινούς μήνες!) , μέχρι & την μόνιμη πρόσληψη του  φύλακα που θα γίνει τον Οκτώβριο.

 

Στη συνέχεια ,αφού δεχτήκαμε   δεκάδες δικά  σας μηνύματα αγανάκτησης, τόσο από την τοπική κοινωνία ,αλλά και από τους αποδήμους συμπατριώτες μας, οι οποίοι  επισκέπτονται την Ελλάδα τον Ιούλιο και Αύγουστο , με την έκκληση να αναδείξουμε και πάλι το θέμα, αυτή την φορά πιο δυναμικά και με το ερώτημα: «Γιατί καθυστερήσαμε και δεν ξεκινήσαμε ακόμα την συγκέντρωση υπογραφών ,που είχαμε ανακοινώσει;»

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, αυτό το  πρόγραμμα λειτουργίας του μουσείου, δεν ικανοποιεί τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής.

Εμείς ζητάμε σήμερα και αυτό διεκδικούμε, να αποσπαστεί μόνιμος φύλακας και να ανοίγει καθημερινά το μουσείο, μέχρι την τελική πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ του μόνιμου φύλακα.

Για αυτό τον λόγο, ανταποκρινόμενοι και στο δικό σας κάλεσμα, ερχόμαστε σήμερα, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ και αναδεικνύουμε το σοβαρό αυτό θέμα  ζητώντας την βοήθεια όλων σας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Την Δημοτική αρχή, όλους τους Συλλόγους, Φορείς, Αθλητικά σωματεία, Επαγγελματίες καθώς και όλους τους πολίτες και επισκέπτες μας , για να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία  για το θέμα αυτό.

Κοντά μας θέλουμε στην προσπάθεια αυτήεκτός από τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του δήμου μας  και τους επισκέπτες που αγαπούν τον τόπο μας και όλους τους απόδημους Έλληνες που έχουν δείξει μεγάλη ευαισθησία για το θέμα αυτό και έχουν κάνει ήδη πολλές παρεμβάσεις στο ΥΠΠΟΑ  και δυναμικά συντάσσονται στο πλευρό μας.

Πιστεύουμε ότι ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,  συμμετέχοντας στην προσεχή ηλεκτρονική ψηφοφορία ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ  & τις 20/6να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο ΥΠΠΟΑ (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) και στην Κεντρική Εξουσία, για την οριστική λύση του  ανοίγματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους και του “Iερού Χώρου “ της Β’  Εθνοσυνέλευσης   των  Ελλήνων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι πολίτες της  τοπικής κοινωνίας  του  δήμου  Βορείας Κυνουρίας, οι  πολίτες & επισκέπτες της  πατρίδας  μας  και  της διασποράς, Σύλλογοι ,Φορείς & Επαγγελματίες,  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!  και  περιμένουμε  από  το ΥΠΠΟΑ  χωρίς  άλλες  δικαιολογίες,να δώσει άμεση και οριστική λύση,στα παρακάτω αιτήματά μας,για τα οποία σας ζητάμε να συνυπογράψετε:

“ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ” ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΆΦΟΥΜΕ !…

1) “ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ” Να ανοίξει επιτέλους καθημερινά με μόνιμο προσωπικό το  Αρχαιολογικό   Μουσείο  Άστρους & Ο “Iερός Χώρος “ της Β’  Εθνοσυνέλευσης   των  Ελλήνων. (V): ΝΑΙ …    ΟΧΙ…..

2) “ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ” Να ξεκινήσει η επιστροφή των αρχαιολογικών ευρημάτων που έφυγαν με το πρόσχημα της συντήρησης και δεν επανήλθαν ποτέ μέχρι σήμερα, όπου και αν βρίσκονται, ακόμη και αν βρίσκονται σε άλλα μουσεία της Αρκαδίας; *(V): ΝΑΙ …    ΟΧΙ…..

3) “ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ” Να δοθεί στην δημοσιότητα, ο   ακριβής αριθμός  και  η περιγραφή  των αρχαιολογικών ευρημάτων ,που είναι καταγεγραμμένα  στο βιβλίο του  Μουσείο Αστρους,  σύμφωνα  με την  νομοθεσία  και  τους κανονισμούς του ΥΠΠΟΑ… (V): ΝΑΙ …    ΟΧΙ…..

4) Μπορείται να  ενημερώστε 10 φίλους σας, να συμμετέχουν και  να υπογράψουν ; (V): ΝΑΙ …    ΟΧΙ…..

Καθώς  επίσης ο καθένας από αυτούς  ,να ενημερώσει  10 δικούς του φίλους, να μας βοηθήσουν υπογράφοντας στην προσπάθεια μας;.   ΝΑΙ…  ΟΧΙ….

5) “ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ” να μας δώσει το ΥΠΠΟΑ  τα παραπάνω που μας ανήκουν .<V  >  ΝΑΙ  … ΟΧΙ

 Προσθέσατε το όνομα σας στην ΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ  και τον αριθμό μελών  της άμεσης οικογένειάς σας άνω των  18 ετών ,που συμφωνούν μαζί σας, για να διεκδικήσουμε τα παραπάνω.

 Σας ευχαριστούμε όλους , και ευελπιστούσε στην μεγάλη συμμετοχή ,για να φτάσει το μήνυμα στο ΥΠΠΟΑ και στην κεντρική εξουσία.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ- ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ & ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι,ήδη ανταποκρίθηκαν στο παραπάνω ΚΑΛΕΣΜΑ & ΤΟ  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: Η Δημοτική αρχή,Σύλλογοι Γονέων,Ο Πήγασος,ο Πανθυρεατικός,ο Πολιτιστικός Άστρους και εκατοντάδες πολίτες…

 Δείτε παρακάτω σχετικούς συνδέσμους για περισσότερη ενημέρωση…

 Δείτε τις ημέρες που θα είναι ανοιχτό το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άστρους,κατά τους μήνες Μάιο – Αύγουστο 2018…

Πότε θα ανοίξει επιτέλους ,το Μουσείο του Άστρους ; Κάποιοι σίγουρα εξακολουθούν να μας δουλεύουν…

Ποιός είναι o «Ιερός  Χώρος”της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων.“….μη καθίσεις πρόεδρος διότι έρχομαι και…

Δήλωση της προϊσταμένης Αρχαιοτήτων Αρκαδίας,κ.Άννας Καραπαναγιώτου..

 

Χιλιάδες υπογραφές των κατοίκων της περιοχής, κατατέθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού,για το οριστικό άνοιγμα του Μουσείου…

 
 
 
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ    ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ

Άστρος 17-10-18 /ΤΗΛ:2755022152-6945593992

 

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού μουσείου Άστρους

Μετά την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον σύλλογο ,σε συνεργασία με συλλόγους γονέων & κηδεμόνων πολιτιστικών & εξωραϊστικών συλλόγων, ενεργών πολιτών καθώς και αθλητικών σωματείων, έγινε συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών χειρόγραφα καθώς και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, προκειμένου να αναδειχθεί τό μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στό Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, πού εξ αιτίας αυτού του προβλήματος παραμένει κλειστό προ ετών.

Ευελπιστούμε νά γίνει τοποθέτηση υπαλλήλου στό Μουσείο τού Άστρους προκειμένου μέ την τοποθέτηση νά ανοίξει μόνιμα και να λειτουργήσει το Μουσείο και ο Ιερός Χώρος τής Β Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος.

Σας ενημερώνουμε ότι ο φάκελλος με τίς χιλιάδες υπογραφές των κατοίκων της περιοχής κατατέθηκε στό Υπουργείο Πολιτισμού καί αναφέρθηκε το ιστορικό του προβλήματος πού αντιμετωπίζει η περιοχή με το κλειστό αρχαιολογικό μουσείο. (Αριθμός πρωτοκόλλου τού εγγράφου 2/12-9-2018)

Ο Σύλλογος; ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στήν συγκέντρωση των υπογραφών :

Τό σύνολο των συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων & των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τό σύνολο των Εξωραϊστικών Συλλόγων .

Τό σύνολο των Αθλητικών Συλλόγων

Τήν Κοιν.Σ.Επ. <Promo Kynouria> καί τήν διαδυκτιακή της πλατφόρμα< Astros Kynouria news .gr> για την υποστήριξη στην ηλεκτρονική συγκέντρωση των υπογραφών.